Toma Petcu (ALDE) de la aducerea lui Dan Pasat la ALDE la mită electorală și folosirea instituțiilor în campanie.

După ce a descoperit ”metamorfoza micului electoral” ducând la rang de artă, ce-i drept, clasica mită electorală prin anunțul conform căruia va oferi giurgiuvenilor bilete de intrare și transport gratuit la meciul Finalei Cupei României, anunț făcut în perioada de campanie electorală, într-o conferință de presă ținută în calitatea lui de președinte ALDE Giurgiu, în sediul ALDE Giurgiu, aud din surse de încredere dar și de la cetățeni revoltați că deputatul ALDE Toma Petcu folosește instituții ale statului pentru campania electorală a ALDE Giurgiu. Dacă în privința a ceea ce eu interpretez ca mită electorală voi lăsa procurorii să se pronunțe după ce-i voi sesiza pentru coruperea alegătorilor în baza art. 386 Cod Penal, dacă promisiunea lui Petcu se concretizează mâine, în privința a celei de a doua probleme vă las pe dumneavoastră să judecați.
Sunt cunoscute acuzațiile prin județ conform cărora Toma Petcu a dat tot felul de sinecuri unor giurgiuveni câtă vreme a deținut portofoliul de ministru al Energiei. Atât a reușit Toma Petcu să facă bun ca ministru, să mai dea câteva locuri de muncă la stat. În ultima vreme județul Giurgiu s-a umplut de mașini bleu-marin cu numere de Ilfov. Oamenii mă anunță revoltați că ba băiatul lui ”cutare”, ba nepotul lui ”cutare”, unde ”cutare” este fie primarul, fie viceprimarul sau consilierul local, iar băiatul și nepotul sunt angajați ai Electrica, ElectricaServ, Servicii Energetice Muntenia. În loc ca băieții și nepoții lui ”cutare” să fie la serviciu, sunt obligați de Toma Petcu să facă campanie prin Giurgiu folosind timpul și mașinile statului, timp și mașini plătite de fiecare dintre noi, după cum mă informează oamenii. Incompetent ca ministru, Toma Petcu se pare că nu are nicio jenă în a folosi resursele ministerului în campania electorală. Dată fiind această situație, am să vă rog pe fiecare dintre voi să sesizați astfel de situații, cu fotografii însoțite de detalii (data, ora, locul) pe siteul OPREȘTE FRAUDA sau să mi le transmiteți mie.

Dar ce legăture are Dan Pasat, vă întrebați, poate. Ei bine, tot oameni de încredere mi-au transmis că Dan Pasat a fost cooptat de ALDE Giurgiu prin Toma Petcu. Cu toate că Toma Petcu nu are vreo jenă în a folosi în campanie personal de la Electrica, ElectricaServ, Servicii Energetice Muntenia, se pare că Toma Petcu este cam jenat a se afișa public cu achiziția sa la ALDE Giurgiu, Dan Pasat, care a fost rugat să facă campanie mai din umbră așa încât să nu fie chiar publică dragostea politică dintre Dan Pasat și ALDE Giurgiu. Un exemplu este localitatea Ogrezeni unde Dan Pasat promite o sumedenie de voturi pentru ALDE Giurgiu, cum o face pentru toată zona de nord a județului. Mă rog, fiecare om promite dar nu pot să nu mă întreb de ce îi este rușine lui Toma Petcu să se afișeze public cu Dan Psata și în alte locuri decât cele unde la un pește servit ca între prieteni și colegi de ”simțire politică”, stabilesc ei ce și cum vor să se întâmple în județ. Pe de altă parte, oare ce anume urmează să primească Dan Pasat în schimbul venirii sale în ajutorul ALDE la rugămintea lui Toma Petcu?     

Cum, domnule Petcu, să nu aveți nicio jenă să anunțați în conferință de presă că dați mită electorală, să nu aveți nicio jenă să folosiți în campania electorală oamenii și Fordurile Mondeo plătite de cetățeni dar să fiți jenat că v-ați asociat cu Dan Pasat la Giurgiu?
Nu răspundeți, eu știu. Precum Tăriceanu și ALDE sunt doar remorca lui Dragnea și a PSD la nivel național, așa sunteți și dumneavoastră cu ALDE Giurgiu remorca lui Bădălău și a PSD Giurgiu. De aici vi se trage…

Ciprian Danciu

ALDE Giurgiu, Dan Pasat, Toma Petcu
ALDE Giurgiu, Dan Pasat, Toma Petcu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *